Bomiljøer
Vi har 4 bomiljøer for voksne med udviklingshæmning.
Tilbud til voksne med udviklingshæmning yder bostøtte til voksne borgere med udviklingshæmning.
Støtten gives både i døgndækkede botilbud, i bomiljøer uden natdækning og som hjemmevejledning hos selvstændigt boende borgere. Der bor 59 borgere i vores botilbud og bomiljøer.
Vi har 4 bomiljøer, som du kan læse mere om længere nede på denne side.
Vores medarbejdere er primært social- og sundhedsassistenter og socialpædagoger.
Bomiljøer for voksne med Udviklingshæmning
Frøgård Allé 6
2630 Taastrup
43 35 45 00
Botilbuddet Frøgård Allé er målrettet mennesker med betydelig funktionsnedsættelse, herunder mennesker med udviklingshæmning.
Botilbuddet tager udgangspunkt i to fundamentale behov i ethvert menneskes liv; støtte til at klare hverdagen og frihed til at leve et liv på egne betingelser.
På Frøgård Allé har man sin egen bolig med bad og samtidig er støtten kun få meter væk.
Frøgård Allé består af tre huse med hver otte lejligheder, og hvert hus deler køkken og opholdsstue. Endvidere er der en fælles terrasse med grill- og bålplads.
Stedet rummer store muligheder. Der er fællesskab på tværs af lejligheder og huse med fællesspisning og sociale aktiviteter. Vi arrangerer ture ud af huset alt lige fra musikarrangementer til hyggelige strandture og der planlægges ferieophold i mindre grupper en gang om året. Men det er også muligt bare at hygge sig i sin egen lejlighed, der endda har sin egen terrasse.
Husene ligger i skønne grønne omgivelser med stisystemer og er samtidig nemt at tilkomme med kun 2-3 km til stationen. Vores dejlige store velholdte have rummer såvel petanquebane som drivhus og har mange hyggelige kroge, buske, blomster og træer. Der er gode indkøbsmuligheder i City2, som også ligger tæt på.
På Frøgård Allé er der socialpædagogisk og sundhedsfaglig hjælp og støtte, når der er brug for det, men udover dét bestemmer man selv, hvordan man vil indrette livet i sin lejlighed. På Frøgård Allé er hjælpen og fællesskabet altid lige om hjørnet. På den måde bliver botilbuddet en tryg base for et liv med både støtte og selvstændighed.
Ønsker du at vide mere kan du kontakte:
Jette Kongste Remmer
Områdeleder, Frøgård Allé
Mobil 51 24 45 23
Mail: JetteRe@htk.dk
Her kan du læse seneste rapport fra Socialt tilsyn
Stationsvej 30,
2640 Hedehusene
Tlf: 43 35 26 66
Bofællesskabet Stationsvej er et §108 tilbud med plads til 5 voksne, der er psykisk udviklingshæmmede eller har en gennemgribende udviklingsforstyrrelse inden for det autistiske spektrum.
Bofællesskabet ligger i Hedehusene på en stille villavej tæt på indkøbsmuligheder og station. Huset er et parcelhus i et plan. Det er indrettet med 5 individuelle lejligheder med tekøkken og badeværelse. Fællesarealer består af køkken, stue, vaske og motionsrum og en have.
Hvis du bor på Stationsvej kan du, gennem vejledning og støtte, få hjælp til at klare daglige såvel som særlige problemstillinger. Der arbejdes også på at støtte den enkelte i selv at træffe valg og få indflydelse på egen situation. Beboerne støttes, efter behov, i et aktivt liv, med arbejde, uddannelse og fritid, gerne i lokalområdet. Der arbejdes struktureret med dine mål og delmål hen over året. Der evalueres og dokumenteres gennem hele processen for at sikre metode, kvalitet og udvikling. Ved behov afholdes der evalueringsmøde med dig i centrum og med relevante indbudte samarbejdspartnere.
I overensstemmelse med den politisk besluttede Socialstrategi for voksne med særlige behov 2023-2026, arbejder vi med de seks faglige sigtelinjer. Sigtelinjerne afspejler tilsammen en rehabliterende tilgang, hvor målet er, at beboerne opnår et meningsfuldt og selvstændigt liv på egne præmisser. Det betyder, at vi leverer en helhedsorienteret indsats, hvor omsorg, pleje, udvikling samt opretholdelse af beboernes kompetencer er i fokus.
For at understøtte det pædagogiske arbejde bruger vi KRAP (Kognitiv, ressourcefokuseret og anerkendende praksis). Det er et socialpædagogisk redskab, der hjælper personalet med at arbejde rehabiliterende med afsæt i beboerenes motivation og kompetencer. KRAP har fokus på det hele menneske og kan hjælpe personalet til at blive endnu bedre til borgerinddragelse, så beboerne føler sig anerkendt, set og hørt.
Læs mere om vores værdier og metoder her
Hvis du vil vide mere, kan du kontakte:
Heidi Rømer Ibsen
Områdeleder (Støttecentret, Fristedet, Sønderby Torv, Pile Allé og Stationsvej)
Tlf: 20 11 77 31
Mail: heidiib@htk.dk
Pile Alle 10
2630 Taastrup
Bofællesskabet Pile allé er et §108 botilbud med plads til 5 voksne med funktionsnedsættelse/udviklingshæmning.
Bofællesskabet ligger centralt – tæt på Taastrup Hovedgade med gode forretningsmuligheder og byliv. Huset er et parcelhus i et plan. Det er indrettet med 5 værelser med eget badeværelse. Fællesarealer består af køkken, stue, samt en have.
Hvis du bor på Pile Allé kan du, gennem vejledning og støtte, få hjælp til at klare daglige såvel som særlige problemstillinger. Der arbejdes også på at støtte den enkelte i selv at træffe valg og få indflydelse på egen situation. Beboerne støttes, efter behov, i et aktivt liv, med arbejde, uddannelse og fritid, gerne i lokalområdet. Der arbejdes struktureret med dine mål og delmål hen over året. Der evalueres og dokumenteres gennem hele processen for at sikre metode, kvalitet og udvikling. Ved behov afholdes der evalueringsmøde med dig i centrum og med relevante indbudte samarbejdspartnere.
I overensstemmelse med den politisk besluttede Plan for det specialiserede socialområde for voksne i Høje Taastrup kommune, arbejder vi med de seks faglige sigtelinjer. Sigtelinjerne afspejler tilsammen en rehabliterende tilgang, hvor målet er, at beboerne opnår et meningsfuldt og selvstændigt liv på egne præmisser. Det betyder, at vi leverer en helhedsorienteret indsats, hvor omsorg, pleje, udvikling samt opretholdelse af beboernes kompetencer er i fokus.
For at understøtte det pædagogiske arbejde bruger vi KRAP (Kognitiv, ressourcefokuseret og anerkendende praksis). Det er et socialpædagogisk redskab, der hjælper personalet med at arbejde rehabiliterende med afsæt i beboerenes motivation og kompetencer. KRAP har fokus på det hele menneske og kan hjælpe personalet til at blive endnu bedre til borgerinddragelse, så beboerne føler sig anerkendt, set og hørt.
Læs mere om vores værdier og metoder her
Ønsker du at vide mere kan du kontakte:
Heidi Rømer Ibsen
Områdeleder (Støttecentret, Fristedet, Sønderby Torv, Pile Allé og Stationsvej)
Tlf: 20 11 77 31
Mail: heidiib@htk.dk
Her, under tilsyn, kan du læse seneste rapport fra Socialt tilsyn
Sønderby Torv 8-10
2630 Taastrup
Tlf: 21 13 34 46
Målgruppe:
Du kan bo i Opgangsfællesskabet Sønderby Torv, hvis du er over 18 år og har en betydelig funktionsnedsættelse, herunder udviklingshæmning eller autisme.
Opgangsfællesskabet Sønderby Torv er et bomiljø med støtte efter §85, med tilknyttet støttelejlighed, med en god beliggenhed i Høje-Taastrup tæt på Høje-Taastrup station, City2 og fritidstilbud. Der er 11 lejligheder tilknyttet.
Du har din egen 2-værelses leje-lejlighed med køkken og bad i en af de to opgange der er tilknyttet Opgangsfællesskabet.
I lejlighederne omkring dig bor andre mennesker, der ligesom dig har behov for støtte.
På den måde bliver Opgangsfællesskabet Sønderby Torv en tryg base for et selvstændigt liv.
Tidsrum og rammer for vejledning:
Der tilbydes individuel vejledning på hverdage i tidsrummet kl. 8-17 og du kan være tildelt mellem 2-6 timer pr. uge, der skemalægges fast efter dit behov.
Du har en kontaktperson, men vil også modtage vejledning fra de øvrige 4 fast tilknyttede socialfaglige vejledere.
Hvad kan du få støtte til:
Du kan f.eks. få støtte til:
- Post og økonomi, kontakt til det offentlige
- Struktur på hverdagen og i hjemmet, indkøb, rengøring
- Lægebesøg mm
- Socialt samvær, beskæftigelse
Vi samarbejder målrettet med dig om de områder i dit liv du er motiveret for at arbejde med. Hvert år laver din sagsbehandler, i samarbejde med dig og din socialfaglige vejleder, en plan for din videre udvikling og en beskrivelse af dine behov for støtte så du kan udvikle et så selvstændigt liv som muligt.
Støttelejligheden:
Har åbent hverdage kl. 7-9, 15-21, lørdage kl. 11-16 samt søndage kl. 15-20.
Her tilbydes spisning 4 aftener om ugen, socialt samvær med f.eks. spil, aktiviteter, tv og ture f.eks. i biografen eller bowling.
Der afholdes beboermøde 1 gang om måneden.
En gang om året tager vi afsted på fælles beboerferie.
Vi har tradition for at holde påskefrokost og julefrokost samt fejrer Opgangsfællesskabets fødselsdag, hvor pårørende også bliver inviteret.
Ønsker du at vide mere om Opgangsfællesskabet Sønderby Torv kan du kontakte:
Heidi Rømer Ibsen
Områdeleder (Støttecentret, Fristedet, Sønderby Torv, Pile Allé og Stationsvej)
Tlf: 20 11 77 31
Mail: heidiib@htk.dk