Skip til hoved indholdet
    Hjem Fristedet

Fristedet

Et åbent tilbud for voksne med udviklingshæmning

Fristedet er et §104 tilbud, hvor mennesker med forskellige udviklingshandicap, ADHD eller senhjerneskade mødes, og skaber relationer og udvikling, gennem samvær og selvvalgte aktiviteter i et miljø, hvor der er plads til alle. Fristedet er et supplement til Støttecentret, hvor du kan komme og få akut hjælp, hvis det brænder på og ikke kan vente til næste dag, hvor din hjemmevejleder kan kontaktes.

Fristedet har åbent hver mandag, tirsdag og torsdag fra kl. 16–21. Dog vil der være lukket på helligdage, 1. maj, 5. juni og fra d. 23. december til og med 1. januar. Fristedet er et åbent tilbud uden visitation for dig der er over 18 år og er selvtransporterende og selvhjulpen.

Fristedet er et gratis tilbud, dog vil der være tilbud om aktiviteter og arrangementer, hvor du selv skal betale. Hvis du spiser med, koster det 40 kr.

Kontakt

Solsortevej 9C 
2630 Taastrup
Tlf: 43 35 26 49

en kvinde og tre mænd sidder rundt om et bord

Mere om Fristedet

I Fristedet vil du kunne mødes med venner og bekendte. Der er mulighed for at hygge Jer sammen i større eller mindre grupper. Der er også plads til at sidde alene og slappe af, hvis det er det, du har brug for.

Aktiviteter i Fristedet kunne være:

  • Temaaftener: herreklub, Q-klubben, seksualitet, seniorklub, sundhed
  • Værksteder:  Hobby med male, perler, sy, tegne, strikke, hækle, påske-, jule- og gaveværksted og køkken med bagning og madlavning
  • Wellness: negle, hår, makeup, massage, fodpleje og hygiejne
  • Musik: afspille egen musik på anlæg, selv spille på guitar
  • Sundhed: NADA, gåture, kost, fokus på dig
  • Socialt: Wii, Playstation 5, brætspil, puslespil, snak og hygge, tv
  • Udendørs: bål, spil, gåture og geocaching
  • Ud af huset: tur til Tivoli, biograf, cafe, hjemmebesøg, bowling 

Hver aften vil der være mulighed for at spise sammen med andre fra Fristedet. Vi dækker borde med lys og blomster for at skabe nogle hyggelige rammer. Maden får vi leveret fra Cafe Paraplyen og der kommer månedligt en frivillig fra Røde kors og laver dejlig mad i køkkenet i Fristedet sammen med 4-6 brugere af Fristedet. Det koster 40 kr. at spise med. Du kan også vælge at medbringe egen mad. Alle er med til at dække borde, gøre maden klar, rydde af og vaske op.
 
Vi laver hver måned en kalender over Fristedets aktiviteter, så du kan se, hvad der sker. Opslag med oplysninger, samt tilmelding til de forskellige aktiviteter, hænger på Fristedets opslagstavle samt lægges på Fristedets lukkede Facebook gruppe ”Fristedet HTK”.

Vi har nogle faste traditioner, som vi alle holder meget af så som fastelavn, halloween, en påskefrokost og en juleafslutning.
Hvert år holder vi også en stor nytårsfest i januar og en sommerfest i juni, hvor vi inviterer forskellige bofællesskaber og venner fra andre klubber.

"Man sidder sammen over maden og snakker og hygger."
 
"Sammenholdet, venskabet, hobbytingene - det er meget rart at komme lidt ud."
 
"Når vi tager på ture sammen, er det også meget hyggeligt."
 
"Det er fordi jeg er rigtig glad."
 
"Det er sjovt at være hernede - at tegne, have neglelak på, ordne hår.”
 
”Høre musik - det er også sjovt."
 
"Det sociale. Jeg kommer i klubben for at få nye venner."
 
"Vi har et handicap, os der kommer hernede, ellers ville vi ikke komme her. Så det er for at få nye venner. Man kan hygge sig blandt andre folk. Der er mange i klubben, jeg ikke ville have kendt, hvis ikke jeg kom i klubben."

Når du kommer i Fristedet, kan du, i fællesskab med de andre brugere, være med til at bestemme, hvad der skal ske. Du kan selv være med til at lave opslag om ture og aktiviteter. Derudover er der brugermøde hver anden måned. Her vil du kunne komme med dine ideer, ris og ros eller andre ting, der er vigtige at få ud til de andre brugere. Vi vil også kunne være behjælpelige med at planlægge brugerarrangementer uden personale.

Fristedet er et sted, hvor der bliver lagt vægt på rummelighed og forskellighed. Vi er en klub med mange forskellige mennesker og her er der plads til alle. Vi har fokus på at skabe og vedligeholde gode relationer, hvilket vi gør igennem samvær og forskellige aktiviteter.


 

Høje-Taastrup Kommune

Rådhusstræde 1

2630 Taastrup

Solsortevej 9B, 2630 Taastrup

Telefon: 43 35 43 00

E-mail: socialomraadetforvoksne@htk.dk

Angiv ikke personfølsomme oplysninger i mails. Skriv til os med sikker post

Telefon: 43 35 21 90 / 92 43 65 82

Læs mere om STRAX-huset